Lokalna Grupa Rybacka KASZUBY serdecznie zapraszama wszystkich zainteresowanych do promowania swojej działalności związanej z produktami rybołówstwa na interaktywnej mapie obszaru LGR Kaszuby - przewodniku pt. „Z wody na talerz – na szlaku smacznej ryby”.
Do przewodnika mogą zgłaszać się między innymi:
- gospodarstwa rybackie (właściciele jezior oraz stawów hodowlanych)
- hurtownie, sklepy i przetwórnie rybne,
- restauracje rybne, smażalnie ryb, bary itp.
Działalność, obiekt, jezioro itp. muszą być położone na obszarze działalności LGR Kaszuby tj. w Gminach: Chmielno, Kartuzy, Przodkowo, Sierakowice, Somonino, Stężyca lub Sulęczyno.
UMIESZCZENIE NA MAPIE INFORMACJI O PAŃSTWA DZIAŁALNOŚCI JEST BEZPŁATNE!
Projekt realizowany jest przez LGR Kaszuby z siedzibą w Chmielnie we współpracy z Północnokaszubską LGR z siedzibą we Władysławowie. Założeniem przedsięwzięcia jest stworzenie interaktywnej mapy - RYBNEGO PRZEWODNIKA KULINARNEGO ONLINE promującego obszary działania Lokalnych Grup Rybackich poprzez produkty rybne. Celem opracowania interaktywnej mapy jest stworzenie przewodnika dla turystów i mieszkańców, opierającego się o mapy terenów LGR Kaszuby i Północnokaszubskiej LGR z zaznaczonymi lokalizacjami (naniesionymi ikonami) związanymi z rybołówstwem, a w szczególności z miejscami, w których można złowić, nabyć bądź spożyć dania rybne, z wydarzeniami związanymi z kulinariami, z miejscami gdzie można zakupić pozwolenie na wędkowanie itp. Multimedialny przewodnik udostępniony będzie na stronach internetowych, portalach społecznościowych Lokalnych Grup Rybackich, gmin w których funkcjonują i innych podmiotów związanych z gastronomią i promocją naszego obszaru.
W przewodniku LGR Kaszuby znajdą się trzy podkategorie dotyczące produktów rybołówstwa zatytułowane następująco:
1. „gdzie złowić”
W podkategorii znajdzie się przede wszystkim informacja dla wędkarzy na temat jezior (łowisk) znajdujących się na obszarze działania LGR Kaszuby wraz z wymienionymi miejscami, w których można zakupić pozwolenie na wędkowanie na danym łowisku.
2. „gdzie kupić”
W podkategorii znajdą się informacje o miejscach takich jak gospodarstwa rybackie, sklepy rybne itp., w których można zakupić przede wszystkim świeżą rybę.
3. „gdzie zjeść”
W podkategorii znajdzie się informacja o restauracjach, barach, miejscach gastronomicznych, w których można zakupić gotowe posiłki rybne.
W celu umieszczenia informacji o Państwa rybnej ofercie należy wypełnić jedną z poniższych ankiet w zależności od preferowanej kategorii oraz załączyć zdjęcia (do 10 szt.), filmik promocyjny lub link do państwa strony internetowej, z której będzie można pobrać niezbędne materiały. Ankietę wraz z materiałami należy przesłać na adres mailowy k.hering@lgkaszuby.pl. Do 31.12.2020 informacja naniesiona będzie do interaktywnego przewodnika, o czym wszystkich poinformujemy mailowo bądź telefonicznie.
Ankiety do wyboru: